zondag 13 maart 2016

cheep-cheep

Heb een workshop gevolgd van Corine van Kuilenburg bij The stamping cottage, daarna ben ik thuis een kaart gaan maken.
Boekpapier scheuren in vwrschillende stukjes en dit op ( met lijm) stempelpapier plakken.
Goed laten drogen.De randjes die er buitenuit komen afknippen.
Nu met een kwast en witte gesso een dun laagje er overheen smeren, niet te dik. Dit moet ook heel goed drogen en niet met de heattool. Ga intussen je stempel op stempelpapier stempelen en inkleuren, dit heb ik gedaan met de zig clear colours. Daarna uitknippen.Als de gesso droog is een kleur brusho er op strooien en wat met water nevelen, daarna een of 2 andere kleuren brusho er op en hetzelfde afwerken.Als het heel nat is , ga dan wat op en nwer met je kaart en laat het ergste nat eraf druipen.Weer heel goed laten drogen, zonder heattool.Daarna een stempel van CHOCOLATE BAROQUE met versamark be-inkten en op de rechter bovenhoek plaatsen, strooi er gelijk embos poeder (wit, in dit geval) op. En met de heattool voorzichtig laten smelten.
( Je kunt ook voordat je de brusho erop strooit, eerst met versamark iets stempelen en er met clear embospoeder erover.Dan heb je de witte achtergrond van de gesso. )
Met een stencil wat be-inkten met memento luxe en even met de heattool drogen. Nog een achtergrond stempel met dezelfde kleur erop stempelen.Als alles goed droog is kun je de uitgeknipte stempel van  DYLUSIONS er op plakken en zo ook de tekst.Hier en daar een wit sharpie lijntje zetten.
Veel werk maar wel heel leuk, je kunt als je goed kijkt, de letters nog lezen van het boekpapier..
Heb de kaart op mijn manier bewerkt, beetje anders dan het Corine heeft gedaan, maar dat is juist zo leuk om zelf  te gaan experimenten.
groetjes Bennarda (Ballie)..........................